DualiteitenDans

We zetten ons vaak vast in dualiteit doordat we in tweestrijd zijn met wat we voelen en weten. In deze maatschappij proberen we vooral alles te begrijpen en onder woorden te brengen. Alsof een waarneming van iets pas gerechtvaardigd is als we het aan iemand anders kunnen uitleggen. We vinden het vaak erg moeilijk om iets gewoon waar te nemen zonder daar verder iets mee te doen.

Aanwezig zijn met wat je waarneemt, zonder het te hoeven analyseren, veranderen of uitleggen is voor mij nog één van de grootste uitdagingen waar ik snel in controle schiet. Daarmee stagneer ik juist de energiestroom en creëer ik spanning in mijn lichaam.

Beweging, en in het bijzonder dansen, is een manier om expressie te geven aan wat je waarneemt zonder dat je daar verder iets mee hoeft. Met het dansen kun je ruimte geven aan alles wat je vastzet en wat je vermijdt te voelen.

Met dansen geef je expressie aan alle emoties, energieën en taboes. Door de beweging kun je ze ook weer laten gaan, los van het feit of je het begrijpt of niet.

Soms is er dus heel veel maar zijn er geen woorden… dan is het de beweging en de wijsheid van je lichaam die expressie geeft aan dat wat er leeft en gezien mag worden. In deze beweging kan de energie blijven stromen en hoeft er geen enkel cognitief antwoord te komen. De wijsheid van je lichaam brengt je bij wat je weet door er juist niet over na te denken.

Laat je verrassen en verwonder je over wat er ontstaat in deze DualiteitenDans.

Sessies:

De sessies zijn altijd op maat en afgestemd op jouw behoefte en mogelijkheden. Met nieuwsgierigheid kijken we naar je verlangen en wat je graag uit de sessies wil halen. We starten altijd rustig op en aan het einde is er ruimte om te delen wat je hebt ervaren. Ik vind het belangrijk om stil te staan en te erkennen wat er allemaal is veranderd voor je. Vier je creaties en wat je gekozen hebt. Ik werk tijdens de sessies altijd vanuit een holistische visie, wat betekent dat alles met elkaar verbonden is. Daarbij maak ik gebruik van mijn intuïtie, kennis en ervaring.