Danstherapie

Communiceer en verbind met je lichaam tijdens danstherapie

Ben je veel bezig in je hoofd en zou je weer letterlijk en figuurlijk vrij willen bewegen in je lichaam? Tijdens danstherapie laat je alle controle en ballast los om de energie in je lichaam weer te laten stromen. Deze therapievorm heet in mijn praktijk de ‘Dualiteitendans’. We zetten ons vaak vast in dualiteit doordat we in tweestrijd zijn met wat we voelen en weten. In deze maatschappij proberen we vooral alles te begrijpen en onder woorden te brengen. Alsof een waarneming van iets pas gerechtvaardigd is als we het aan iemand anders kunnen uitleggen. Waarom is het niet goed genoeg om gewoon aanwezig te zijn? Door continue alles wat je waarneemt te analyseren, veranderen of uit te leggen, stagneert de energiestroom in je lichaam.

Laat spanning los tijdens danstherapie

Stagnatie van energie kan leiden tot het opslaan van spanning in je lichaam. Met danstherapie laat je deze spanning juist los. Dansen zorgt ervoor dat je expressie kunt geven aan hetgeen je waarneemt. Je hoeft er verder niks, mee maar door te dansen geef je ruimte aan alles wat je vastzet of vermijdt om te voelen. Zo geef je expressie aan alle emoties, energieën en taboes die je tegenkomt in het dagelijks leven. Door de beweging kun je ze ook weer laten gaan, los van het feit of je ze begrijpt of niet. Tijdens danstherapie kan de energie in je lichaam dus blijven stromen en hoeft er geen enkel cognitief antwoord te komen. De wijsheid van je lichaam brengt je bij wat je weet door er juist niet over na te denken. Nieuwsgierig geworden? Doe mee met een sessie danstherapie en laat je verrassen en verwonderen door wat er ontstaat. Of kies voor een workshop ‘Dansen met de Elementen’. Tijdens deze 1 daagse workshop ontdek je op welke manier de Elementen kunnen bijdragen aan jouw lichaam en leven.

De Elementen zitten door ons dagelijks leven heen verweven en hebben vaak meer invloed dan dat we ons bewust van zijn. Tijdens deze workshop ga je met Gabi de Elementen ontdekken door ermee te dansen en er beweging aan te geven.

Danstherapie
Danstherapie

Sessies, 1-daagse en meerdaagse workshops dualiteitendans

De sessies danstherapie zijn altijd op maat en afgestemd op jouw behoeftes en mogelijkheden. Met nieuwsgierigheid kijken we naar je verlangens en wat je graag uit de sessies wil halen. Aan het begin van een sessie starten we altijd rustig op en aan het einde is er alle ruimte om jouw ervaringen te delen. Ik vind het als coach in Nieuwegein belangrijk om stil te staan en te erkennen wat danstherapie met jou heeft gedaan. Tijdens de sessies werk ik altijd vanuit een holistische visie, wat betekent dat alles met elkaar in verbinding staat. Wil je een sessie of workshop danstherapie aanvragen? Of ben je benieuwd naar een access bars training? Neem contact op door te bellen naar 0623577050.

Bovenkant

KVK: 80604900
BTW-ID: NL003465381B54

Webmaster Gé Timmer
Foto's Daryl van Ewijk & Nicky de Kruijf.